Veerkracht en Welbevinden trainen:

Een cursus voor het hele gezin!


Hoe mooi zou het zijn als ieder kind kan stralen en tot zijn of haar unieke volle potentieel kan komen. Deze cursus is er voor het hele gezin, en zal ieder gezinslid helpen veerkracht en welbevinden te ontwikkelen. Dit kan worden bereikt door concrete en vaak simpele technieken toe te passen, waarvan uit de wetenschap blijkt dat ze effectief zijn. 

Wat kun je van deze cursus verwachten?


Binnen deze cursus reiken wij jouw gezin praktische handvatten aan om veerkrachtig in het leven te staan en welbevinden te creëren. We doen dit met name vanuit het oogpunt van de Positieve Psychologie, een wetenschappelijk onderbouwde stroming die zich focust op het creëren van veerkracht en welbevinden. 

Binnen deze veelomvattende cursus zullen 8 thema's worden behandeld. Elk thema begint met een video, waarin informatie omtrent het thema wordt uitgelegd. Nadat je de informatie hebt verwerkt, is het tijd om het toe te passen. Om dit proces te vergemakkelijken, zijn er na elke video kaarten met praktische toepassingen toegevoegd. Met behulp van deze kaarten ga je in het dagelijks leven samen met je gezin met de thema's aan de slag, wat de overbrugging tussen theorie en praktijk vergemakkelijkt en stimuleert. 

Veerkracht en welbevinden

Veerkracht is het vermogen om jezelf in voor- en tegenspoed tot welbevinden te kunnen brengen. Dit vermogen bestaat uit vaardigheden, eigenschappen en strategieën die te maken hebben met je denken, voelen en handelen. Welke invloed hebben wij hier eigenlijk op? 

Sterke kanten en kwaliteiten

Vaak zijn we ons helemaal niet bewust van waar wij en de mensen om ons heen goed in zijn. De aandacht gaat al snel naar wat er niet goed gaat. Terwijl ieder mens echt tientallen kwaliteiten heeft! Binnen dit thema leer je als ouder en als gezin welke kwaliteiten er allemaal zijn, welke jullie zelf hebben en hoe je die verder kunt ontwikkelen.

Leefstijl

Een gezonde leefstijl is een belangrijke factor in het ervaren van welbevinden. Een gezonde leefstijl heeft vooral te maken met bewegen, voeding, slapen en het verminderen van stress. In deze module ga je kijken hoe je op die gebieden weer een stapje verder kunt zetten richting een (nog) gezondere leefstijl zodat iedereen in het gezin zich fit en fijn kan voelen. 

Aandacht, rust en ruimte

Binnen dit thema leer je hoe je de dingen met meer aandacht kunt doen, wat dat oplevert en hoe je meer rust en ruimte in je hoofd en leven kunt creëren. Je maakt kennis met elementen van “mindfulness”, ook wel aandachttraining genoemd. Door dit samen met je kind te doen help je hem of haar om tot rust te kunnen komen, ook als jij er een keertje niet bij bent. 

Optimisme

Dat de ene persoon wat meer optimistisch is aangelegd dan de ander weten veel mensen wel, maar wist je ook dat je optimisme kunt leren en oefenen? Binnen dit thema is er aandacht voor de wetenschap achter optimisme en komen verschillende oefeningen uit de Positieve Psychologie aan bod die een optimistische denkstijl stimuleren. 


Emoties

De term Positieve Psychologie kan soms misleidend zijn. Het gaat er namelijk niet om dat iemand zich altijd maar goed voelt. Wat centraal staat is het accepteren en durven voelen van alle soorten emoties, zowel positieve en negatieve. Jezelf en jouw gevoelens begrijpen is een belangrijk aspect van je goed voelen, waarbij acceptatie en balans een grote rol spelen. 

Dankbaarheid

Dankbaarheid ‘beoefenen’ betekent dat je heel bewust stilstaat bij de goede dingen in je leven en wat anderen voor je betekenen. Met de oefeningen uit deze module ga je andere mensen en dingen minder als vanzelfsprekend beschouwen en juist meer waardering voor hen voelen en dat uiten. 

Groeimindset

Durf jij uitdagingen aan te gaan? Staan jouw kwaliteiten vast of kun je deze verder ontwikkelen? Dit zijn vragen die aan bod komen binnen het thema “Groeimindset”. Wij helpen jou en je kind een mindset te ontwikkelen die zich focust op het zien van mogelijkheden tot groei en ontwikkeling – en dagen je uit om wat stapjes buiten je comfort zone te zetten. 

Wat zit er in de cursus?  Welkom!
Available in days
days after you enroll
  Introductie
Available in days
days after you enroll
  1. Veerkracht en Welbevinden - Welke invloed hebben we?
Available in days
days after you enroll
  2. Sterke kanten en kwaliteiten
Available in days
days after you enroll
  3. Leefstijl
Available in days
days after you enroll
  4. Aandacht, rust en ruimte
Available in days
days after you enroll
  5. Optimisme
Available in days
days after you enroll
  6. Emoties
Available in days
days after you enroll
  7. Dankbaarheid
Available in days
days after you enroll
  8. Groeimindset
Available in days
days after you enroll

Wat zeggen eerdere deelnemers?


Jojanneke

"Leuke en waardevolle cursus, met zowel theoretische kennis en praktische opdrachten. Leerzaam en leuk om met je gezin te doen."


Ellie
"Deze cursus biedt praktische tips en activiteiten om samen met je kind te werken aan meer zelfvertrouwen en daardoor ook meer geluksgevoel. Het is mooi om dit samen met je kind te doen zodat je elkaar nog beter leert kennen. Juist door mee te doen stimuleer je je kind om ook over zijn kwaliteiten na te denken. De kinderen leren dat je niet altijd maar stoer hoeft te zijn en dat je je ook weleens kwetsbaar mag opstellen. Daar groei je van!"


David

"Een mooie manier om positiviteit te creëren in je gezin."


Schrijf je hier in!